Fórum

Fórum

Mit olvassunk?

Milyen könyvek vannak jelen a könyvpiacon amikből tanulhatunk?

[#1] bigboss
Válasz erre 2012. 08. 28. 10:22:45
 
bigboss
guru
Ki mit olvas? Miből tanul?
 
[#2] luc
Válasz erre 2012. 08. 28. 19:00:06
 
luc
láma
Felteszem szakmai jellegű dolgokra vagytok kíváncsiak. Ebben az esetben a teljesség igénye nélkül a kedvenceim:

F.DaCosta: A kalandprogram írásának rejtelmei (bár ez már nincs a piacon :-)
http://devportal.hu Silverlight 4 - A technológia és ami mögötte van
Nyisztor Károly: Shaderprogramozás
Robert C. Martin: Túlélőkönyv programozóknak
Trey Nash: C# 2008
Alex Mackey: A .NET 4.0 és a Visual Studio 2010
http://balassygyorgy.wordpress.com
http://msdn.microsoft.com

És nem szabad megfeledkezni az EKF-es C# jegyzetről sem, mert vannak benne hasznos dolgok: http://csharptk.ektf.hu
 
[#3] bigboss
Válasz erre 2012. 08. 29. 13:33:56
 
bigboss
guru
Itt egy hasznos könyv designereknek:

Susan Weinschenk: 100 dolog, amit minden tervezőnek tudnia kell

http://www.kiskapu.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=110599&VISIT=1
 
[#1] mekezsolt
2012. 08. 29. 13:37:47
 
mekezsolt
felhasználó
Köszönöm az ajánlást!

El fogom olvasni.
 
[#4] erdeikitti
Válasz erre 2012. 08. 29. 15:33:50
 
erdeikitti
láma
GTK+ programozás Free Pascalban

Kóródi Mihály

Ez a könyv a grafikus felhasználói felületű, több platformra is lefordítható alkalmazások nyílt forráskódú eszközökkel való fejlesztésébe vezeti be az Olvasót. Ezek az eszközök - jelen esetben - az egyre népszerűbb GTK+ alkalmazásprogramozási felület és a sokak által jól ismert Free Pascal fejlesztői környezet. A könyv elsősorban az ablakok munkaterületének kialakítására és az ott elhelyezett objektumok (nyomógomb, beviteli mező, menüsor, eszköztár stb.) gyakorlati alkalmazására fekteti a hangsúlyt.

Az anyagot ne tekintsük teljes GTK+ ismertetőnek, mivel annak megvalósításához talán a még egyszer ekkora terjedelem sem lenne elegendő, ennek ellenére nem csupán az elindulás során, hanem akár összetettebb alkalmazások készítésekor is hasznosnak bizonyulhat ez a mű. Megbizonyosodhatunk róla, hogy némi Pascal ismeret birtokában, különféle vizuális fejlesztői környezetek igénybe vétele nélkül is könnyedén készíthetünk akár bonyolultabb GUI alkalmazásokat, köszönhetően a GTK+ jól átgondolt felépítésű, kényelmes eszköztárának és annak Free Pascal alatti felhasználhatóságának.

(Forrás: book.hu)
 
[#1] luc
2012. 08. 29. 15:39:38
 
luc
láma
Hmm... jó kis hétvégi elfoglaltság lehet vizuális környezet nélkül fejleszteni. Egyszer időm lesz, és nagyon unatkozok majd, mindenképpen utánanézek ennek a könyvnek. De csak szabadidőben, munkához kizárt!
 
[#5] hazim
Válasz erre 2012. 08. 29. 16:08:03
 
hazim
felhasználó
 
[#6] hazim
Válasz erre 2012. 08. 29. 16:11:08
 
hazim
felhasználó
http://book.hu/konyv/8395/1000-ujabb-grafikai-otlet.html

1000 újabb grafikai ötlet

Kovács Balázs

Rövid leírás:

A rendkívül népszerű 1000 grafikai ötlet folytatásaként megjelenő könyv 1000 új fotóból álló gyűjteménye a különleges grafikai megoldásokat és érdekes részleteket a legkülönfélébb kiadványok, például könyvek, brosúrák, meghívók és étlapok segítségével mutatja be. A könyv nem csupán az előző kötet témájának újrafeldolgozása, hanem a grafikai tervezésben rejlő újszerű lehetőségeket felvillantó körkép is. Napjainkban egy kifinomultabb – habár még inkább a stratégián alapuló – tervezői megközelítés egyre erősebbé válásának lehetünk tanúi – a nyomtatási technológiák gondos megválasztásától a színvilág kialakításáig számos területen. Az egyszerű kötészeti megoldások, a különleges papírok vagy a szinte észrevétlen dombornyomások hatását a végletekig fokozzák az erőteljes grafikák vagy éppen a szellős, visszafogott kompozíciók. A kézműves elemek megjelenése szintén magától értetődőnek tekinthető a különleges nyomdai és tervezői megoldások eme izgalmas gyűjteményében. A könyv inspiráló tartalma hat területet ölel fel: nyomtatási technológiák, felületnemesítés, formátumok és kötészet, kiegészítők, egyedi anyagok és grafikai megoldások.
 

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Kapcsolat

Kapcsolat

tel.: +36-30-950-5670
e-mail: info@gagyiweb.hu

Adatvédelmi elvek

Hírlevél

Az e-mail címed megadása után az ok gombra kattintva iratkozhatsz fel hírlevelünkre!

Legutóbbi cikkek

Üdvözlünk!
2012. 09. 03. 13:23:13
Jó, hogy idetaláltál. Reméljük, rendszeresen...
Mit tegyek ha beküldték az oldalam gagyinak?
2012. 08. 29. 10:59:51
Nem kell tenned semmit, szakértőink felveszi...
 
 

Gagyiweb.hu Adatvédelem

A Gagyiweb.hu csapata (későbbiekben: Szolgáltató) a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényt szem előtt tartva ismerteti adatvédelmi irányelveit:

A Gagyiweb.hu látogatói és felhasználói valós kilétük felfedése nélkül vehetik igénybe az oldalt, személyes jellegű adatokat nem kell megadniuk. Az adatszolgáltatás a felhasználó részéről önkéntes, a megadott adatokat harmadik fél részére nem adjuk át.

Szolgáltató kötelezi magát arra, hogy felhasználói bármely adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű tájékoztatást ad, amelyben ismerteti az adatfelvétel módját, célját és elveit. A Szolgáltató kifejezetten felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé.

Kötelező adatszolgáltatás esetében Szolgáltató köteles az adatkezelést elrendelő jogszabályi rendelkezés pontos megjelölésére. Az adatkezeléssel érintett személyt tájékoztatás illeti meg az adatkezelés céljáról és arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni. Az adatkezelésről való tájékoztatás megtörténik azzal is, hogy jogszabály rendelkezik a már létező adatkezelésből továbbítással vagy összekapcsolással az adat felvételéről. Amennyiben a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni az adatokat, erről a felhasználót tájékoztatni köteles, és ehhez a felhasználást megelőzően köteles megszerezni az érintett határozott hozzájárulását. E körben az érintett jogosult a tervezett felhasználást megtiltani.

Szolgáltató az adatok felvétele, rögzítése és kezelése során a törvényben rögzített korlátozásokat minden esetben betartja, tevékenységéről az érintettet annak igénye szerint, elektronikus levelezés útján tájékoztatja. A Szolgáltató kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesít az olyan felhasználóval szemben, aki a nem kötelező adatszolgáltatást megtagadja.

Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetve megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.