Fórum

Fórum

A HTML 5 újdonságai

Utikalauz a web folyamatosan frissülő szabványaihoz, követelményeihez

[#1] bigboss
Válasz erre 2012. 08. 28. 10:09:52
 
bigboss
guru
 
[#2] adamszabo
Válasz erre 2012. 08. 28. 14:35:13
 
adamszabo
kocka
Na, ehhez értek, lehet kérdezni :)

A HTML5 miatt egy rakás bővítmény feleslegessé válik, mert olyan új elemeket definiáltak, mint pl. az audio, video. A jelenlegi karakterkódolási problémákat is megoldja. Számos új fejlesztői API is van benne.

Egy szóval szuper, a gond csak annyi, hogy a legtöbb új böngésző is csak részben támogatja még.
 
[#3] adamszabo
Válasz erre 2012. 08. 28. 14:42:12
 
adamszabo
kocka
Plusz ugye ott az az effekt, hogy ha meg is jelennek olyan böngészők, amik 100%-ban támogatják a HTML5-öt, akkor is a gagyi céges rendszerek miatt éveket kell várni az elterjedésükhöz. Lásd: 2012 van és az IE6 még mindig él.
 
[#1] luc
2012. 08. 30. 12:05:02
 
luc
láma
Igen, ez ismerős. Nekem is, volt korábban olyan munkahelyem, ahol x éve feltelepítették például a Windows NT-ket, és abban a pillanatban rátapostak a stop gombra. Egyébként már a Microsoft is szeretné végre a kukában látni az IE 6-ot. Még egy ilyen oldalt is indítottak: http://www.ie6countdown.com/
 

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Kapcsolat

Kapcsolat

tel.: +36-30-950-5670
e-mail: info@gagyiweb.hu

Adatvédelmi elvek

Hírlevél

Az e-mail címed megadása után az ok gombra kattintva iratkozhatsz fel hírlevelünkre!

Legutóbbi cikkek

Üdvözlünk!
2012. 09. 03. 13:23:13
Jó, hogy idetaláltál. Reméljük, rendszeresen...
Mit tegyek ha beküldték az oldalam gagyinak?
2012. 08. 29. 10:59:51
Nem kell tenned semmit, szakértőink felveszi...
 
 

Gagyiweb.hu Adatvédelem

A Gagyiweb.hu csapata (későbbiekben: Szolgáltató) a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényt szem előtt tartva ismerteti adatvédelmi irányelveit:

A Gagyiweb.hu látogatói és felhasználói valós kilétük felfedése nélkül vehetik igénybe az oldalt, személyes jellegű adatokat nem kell megadniuk. Az adatszolgáltatás a felhasználó részéről önkéntes, a megadott adatokat harmadik fél részére nem adjuk át.

Szolgáltató kötelezi magát arra, hogy felhasználói bármely adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű tájékoztatást ad, amelyben ismerteti az adatfelvétel módját, célját és elveit. A Szolgáltató kifejezetten felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé.

Kötelező adatszolgáltatás esetében Szolgáltató köteles az adatkezelést elrendelő jogszabályi rendelkezés pontos megjelölésére. Az adatkezeléssel érintett személyt tájékoztatás illeti meg az adatkezelés céljáról és arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni. Az adatkezelésről való tájékoztatás megtörténik azzal is, hogy jogszabály rendelkezik a már létező adatkezelésből továbbítással vagy összekapcsolással az adat felvételéről. Amennyiben a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni az adatokat, erről a felhasználót tájékoztatni köteles, és ehhez a felhasználást megelőzően köteles megszerezni az érintett határozott hozzájárulását. E körben az érintett jogosult a tervezett felhasználást megtiltani.

Szolgáltató az adatok felvétele, rögzítése és kezelése során a törvényben rögzített korlátozásokat minden esetben betartja, tevékenységéről az érintettet annak igénye szerint, elektronikus levelezés útján tájékoztatja. A Szolgáltató kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesít az olyan felhasználóval szemben, aki a nem kötelező adatszolgáltatást megtagadja.

Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetve megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.